-
Čas přípravy30 min
-
Doba vaření1 h 45 min
-
Porce4
-
Celkový čas2 h 15 min
Vepřové závitky jsou obdoba španělských ptáčků. Jsou to plátky vepřového masa, které poté plníme směsí ze zeleniny, vajíček a uzeniny.
Vepřové závitky Pohlreich jsou připravované jako klasické omáčky. Tento recept jsem se dočetla v jedné z knih Z. Pohlreicha a tento nápad mě zaujal. Někdo dělá omáčku s nakrájenými okurkami a pokrájeným vařeným vejcem, já však doporučuji připravit jemnou omáčku. Vejce i okurky jsou obsažené v závitku.
Čím naplnit vepřové závitky?
- šunkou
- sýrem
- vaječnou omeletou
- volským okem
- slaninou
- nakládanými okurkami
- zeleninou
Suroviny na vepřové závitky Pohlreich
- 600 g vepřového (kýty, pečeně…)
- 4 lžíce plnotučné hořčice
- 60 g sterilovaných okurek
- 20 g sterilované kápie
- 2 vejce
- 4 plátky slaniny nebo šunky
- 1-2 lžíce hladké mouky
- 4 cibule
- 2 bobkové listy
- 2 kuličky nového koření
- lžička mleté sladké papriky
- 1 l vývar nebo voda
- sůl & pepř
- sádlo nebo olej
Postup přípravy vepřových závitků podle Pohlreicha
- Nakládané okurky si pokrájejte na menší kousky a na trošce oleje je minutku restujte, přidejte 2 vejce, nakládanou kápii a udělejte míchané vajíčka s okurkou a kápií. Touto směsí budete plnit ptáčky.
- Vepřové maso si opláchněte a přes potravinářskou fólii vyklepejte 4 větší plátky masa. Každý plátek z obou stran osolte a opepřete a poté potřete z jedné strany plnotučnou hořčicí. Na hořčici poklaďte 1-2 plátky slaniny/šunky a na slaninu navrstvěte zhruba 1/4 směsi okurek s míchanými vejci. Opatrně vepřový závitek zabalte a poté zafixujte několika špejlemi nebo párkrát omotejte provázkem. Nakonec závitky lehce obalte ze všech stran v hladké mouce.
- Cibuli si oloupejte a nakrájejte najemno. Na rozpáleném sádle popř. oleji ji restujte dohněda. Zalijte naběračkou vývaru nebo vody a přidejte závitky, které restujte postupně ze všech stran dozlatova. Jekmile je máte orestované, tak je zalijte vývarem a duste doměkka.
- Ještě než hrnec přiklopíte, tak přidejte 2 bobkové listy, mletou sladkou papriku a 2 kuličky nového koření.
- Jakmile je maso hotové, tak ptáčky vyndejte na talíř a omáčku rozmixujte dohladka.
- Závitky vraťte do omáčky a můžete servírovat.
- Podávejte s rýží.
Chutnaly vám vepřové závitky Pohlreich? Vyzkoušejte také:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review